PIECO - KUCHNIE

Opis

 

Pieco-kuchnie przystosowane zostały do pracy z wykorzystaniem naturalnego ciągu spalin – ich eksploatacja odbywa się bez użycia energii elektrycznej (wymaga natomiast sprawnego, drożnego przewodu kominowego). Proces spalania może być regulowany ręcznie, śrubą regulacyjną dopływu powietrza, znajdującą się w klapie dozującej powietrze. Kuchnia wyposażony jest w stalowy ruszt wodny oraz miejsce na żeliwny ruszt letni.

Pieco-kuchnie są przystosowane do następujących funkcji:

- do ogrzewania

- do ogrzewania wody przy zastosowaniu bojlera 

- do gotowania

Sposób spalania:

- spalanie dolne

Ruszt:

- stały ruszt wodny stalowy (ruszt dolny)

- miejsce na letni ruszt żeliwny (ruszt górny). Istnieje możliwość dokupienia dodatkowego rusztu żeliwnego.

Paliwo:

- węgiel kamienny

- drewno

 
Pieco-kuchnia składa się z następujących elementów:

- wymiennik ciepła wykonany z atestowanej blachy kotłowej gr. 6 mm (wszystkie ściany kuchni, ruszt dolny, płomieniówki)

- ruszt stalowy chłodzony wodą

- żeliwne żaroodporne drzwiczki

- żeliwne płyty z fajerami do gotowania

Zasada działania:

Zima: Paliwo (węgiel, drewno) wsypujemy poprzez drzwiczki zasypowe (drzwiczki górne). Następnie rozpalamy od dołu na ruszcie wodnym. 

Lato: Paliwo (węgiel, drewno) wsypujemy poprzez drzwiczki zasypowe (drzwiczki górne). Następnie rozpalamy paliwo na letnim ruszcie żeliwnym (ruszt górny). W czasie procesu palenia można dosypywać paliwo w celu przedłużenia procesu spalania

 

 

 

 

 



 

Piecbud S.C. al. Wojska Polskiego 52 A, 26-600 Radom

  Czynne:


  pon - pt - 8.00- 17.00


  sob. 8.00 - 13.00

  (+48) 36 511 55


  kom. 513 355 554


  biuro@piecbud.net.pl

© 2018 Wszelkie Prawa Zastrzeżone Piecbud

Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej